Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Smartlappen zingen

Stijf of soepel, zangervaring of niet: uw zanglerares inspireert, en krijgt iedereen in beweging. Ook die niet te vermurwen medewerker. Of die verlegen secretaresse. Ze lokt iedereen op haar manier, en met respect voor eigenheid en individualiteit, uit de tent. De zangworkshops zijn dan ook bij uitstek geschikt als onderdeel van een teambuildingsdag. En je leert ook nog wat! In een kleine 2 uur tijd wordt u door uw zanglerares meegenomen naar de wereld van de smartlap. Wij kunnen u melden dat het hard werken is! U begint met een goede warming up.

Op lekkere muziek moeten alle spieren loskomen; armen, benen, heupen en rug maar ook neus en voorhoofd. En natuurlijk ook de mond: wat zitten daar veel spieren in! Het samenspel tussen mond, wangen en tong levert hilarische momenten op….. Bbbbbrrrrrr, lullullullullullulluh, lalalalalalalalalala, lililililililli. Ook de buikademhaling wordt uitgebreid geoefend; inademen door de neus en uitademen met een diep geluid: Huhhhhh of Hahhhhhh! Na deze warming-up van spieren en stembanden is het tijd voor de dictie. Hoe lees je boeiend en beeldend een tekst voor, en wel zodanig dat het gelijk loopt met de rest van de groep. Luisteren dus en je inleven in het verhaal. En wat voor een verhaal! Over het huwelijk waarin wordt gevloekt en niet gestorven, gerild maar niet gedood.

Later bij het zingen wordt het leed nog groter; zingen over dood en armoe, over vrijers en lijken, over opoe en dochterkens. Alle smart van het leven wordt met veel humor en wijsheid door u nagekraaid, in plat Amsterdams of in zoet Vlaams. Smartlappen Tappen is een unieke ervaring, compleet met tissues om luidkeels te wenen vanuit de tenen, lawaaimomenten, stapelliederen en solocoupletten. Groepsgrootte tot ca. 20 personen.