Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Brenda Bee

Muziek is wat ze ademt. Muziek die meesleept, ontroert of opzweept. Muziek die raakt en inspireert. Nummers over liefde, het leven, passie, verlies en verrijking.

Brenda begon haar jonge muzikale carriere met het spelen van hoofdrollen in musicals en muziektheater stukken, een groot aantal zang optredens op onder andere bruiloften en begrafenissen, pianolessen, zanglessen, acteerlessen en danslessen.
In mei 2010 studeerde Brenda Cum Laude af in de richting Singer&Songwiter aan de Artez Popacademie, Conservatorium te Enschede.

Vanaf 2012 tourt ze samen met oa. Syb van der Ploeg, Edward Reekers, Maarten Peters en Julian Thomas met de theatershows “Best of Britain” en “Motel Westcoast” langs de Nederlandse theaters. In 2013 besluit ze dat het tijd is de wereld kennis te laten maken met haar eigen songs. Met producers Sven Figee en Roland Dirkse maakt ze haar debuutalbum “Sweet Disguise”, een album dat een smaakvolle mix van verschillende genres kent en meerdere kanten van Brenda’s bijzondere stem en stijl laat horen.

Brenda Bee is solo (met piano) te boeken voor de zakelijke en particuliere markt, waarbij ze zowel coverrepertoire als eigen werk zingt. Naast haar solo optredens is ze ook met drummer als duo inzetbaar. Brenda Bee speelt haar eigen werk met complete band, bij voorkeur op festivals, in clubs of in het theater.