Zoek een act of artiest

Jeroen Sweers Boogiewoogie Band

In de zomer van 2003 richt Jeroen Sweers, na afsluiting van een succesvolle tour met theatershow the Grand Piano Boogie Train, zijn eigen Boogie-woogie band op om zijn grote voorliefde voor deze muziek te kunnen blijven uiten. De band neemt in september van dat jaar zijn eerste stappen op het jazzfestival in Groenlo. De heren krijgt direct lovende kritieken in de kranten en andere jazz en blues festivals in Nederland volgen al snel. De band speelt daarna door heel het land en treft in het voorjaar van 2004 op het Jazzfestival in Wageningen de procucer van Munich Records, wijlen Job Zomer. Munich Records is op dat moment in Nederland de grootste en bekendste platenmaatschappij die zich bezig houdt met het uitbrengen van Jazz en Blues. Zomer bied de band een platencontract aan en in mei 2004 gaan de eerste exemplaren van de cd Shifting Gears over de toonbank. Na deze release vervolgt de band zijn gekozen pad van festivals, maar speelt ondertussen ook in menig kroegje het dak er af.

Jeroen weet samen met de stomende en vurige ‘backbone’ van de formatie, de ritmesectie bestaande uit Dirk Schreuders op contrabas en Rutger Hoorn op drums, als geen ander het opzwepende in het ritme van de Boogie-woogie naar boven te halen. Gestaag groeit de naamsbekendheid en reputatie van deze nieuwe band. In 2006 wordt de formatie uitgebreid met Arnoud de Graaff op de saxofoon en krijgt de band en zijn muziek een heerlijke, energieke lift die aanslaat bij een breder publiek. Op het grote jazzfestival in Breda in de zomer van dat jaar is het voor het eerst dat de band als 4-mansformatie optreed en het publiek getrakteerd wordt op een sensationele en opzwepende Boogie-woogie show waarbij de muziek gebracht wordt in de breedste zin van het woord. Van blues tot klassiek, van jazz tot reggae en van polka tot rock and roll, alles komt voor bij met als rode draad de Boogie-woogie.

Inmiddels is de formatie uitgegroeid tot een band met drie fantastische zangeressen. De Boogini sisters Anna Popma, Esther Groenenberg en Anna Hoekstra vullen de band aan met een ongenadig portie soul en power. De band is overal inzetbaar zolang mensen hun dansschoenen maar bij zich hebben. Van grote feesten tot swingende festivals en van dampende kroegen tot intieme theaters, elke lokatie en gelegenheid is dance- en ´boogieproof´ gebleken met deze band. In het voorjaar heeft de formatie zijn eerste live dvd opgenomen in theater de Kofferbak in Kampen waarbij kosten nog moeite zijn gespaard om er iets heel bijzonders van te maken.