Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Workshop dirigeren

Leer hoe u uw bedrijf kunt dirigeren als een echte Maestro!

Een inspirerende workshop waarbij het dirigeren voor een orkest parallel wordt getrokken naar leidinggeven in een bedrijf of instelling. Muzikaal leidinggeven aan een orkest valt echt niet mee! Eigenlijk is het in het bedrijfsleven niet anders. Een leidinggevende moet kunnen aansturen, motiveren, een visie kunnen overbrengen. Gestuntel van leidinggevenden kan contraproductief en soms ronduit schadelijk zijn.

Waarom dirigeren?

Wat gebeurt er als een dirigent niet inspirerend bezig is? In een orkest hoor je onmiddellijk het resultaat! Wat gebeurt er als de muzikanten/medewerkers niet op elkaar afgestemd bezig zijn? In een orkest is het resultaat direct niet om aan te horen. Wat gebeurt er als een dirigent geen visie heeft, of er niet in slaagt zijn visie over te brengen? In het gunstigste geval zal het orkest spelen zonder visie, maar waarschijnlijk zullen tegengestelde visie’s in het orkest naar boven komen en zal het resultaat niet fraai zijn om naar te luisteren.

Waar u in een bedrijf de gevolgen van een foute beslissing wellicht pas weken later bij de koffie-automaat hoort, krijgt u de gevolgen van een foute aansturing van een orkest direct terug te horen. Dit maakt de workshop Dirigent van uw bedrijf zo waardevol. In zeer korte tijd wordt u geconfronteerd met hoe u overkomt op uw teamleden (het orkest). Bovendien leert u hoe u optimaal uw team kunt aansturen.

De rode draad: Als u een orkest dirigeert zal het gevolg van uw management-stijl onmiddellijk hoorbaar zijn.

Leuke uitdaging

Het dirigeren van een orkest is ontzettend leuk. U krijgt de kans om iets te doen wat u nog nooit heeft gedaan. U maakt kennis met professionele musici en leert op een heel nieuwe manier het orkest kennen. Na deze workshop zult u nooit meer op dezelfde manier kijken naar een orkest en haar leidinggevende dirigent. Bovendien zult u voor altijd anders kijken naar uw eigen stijl van leidinggeven.

Het programma

Het programma dat we kunnen aanbieden wordt volledig op maat gemaakt voor uw organisatie. Daar zijn een aantal mogelijkheden voor. Workshop voor een grote groep, met een aantal kandidaat “maestro’s”. Workshops voor kleinere groepen, workshops individueel. Als afsluiting een mini concert. Dit zijn zo maar een aantal voorbeelden.